Het gerechtshof in Den Haag heeft donderdag een 57-jarige Haagse oud-advocaat veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden. De vrouw had zich van 2008 tot 2012 schuldig gemaakt aan oplichting van cliënten.

Als advocaat vervalste ze voor een totaalbedrag van ruim vier miljoen euro aan beschikkingen van de rechtbank, brieven van de Raad van State en van de Raad van Arbitrage. Daardoor dachten cliënten, met name woonstichtingen, ten onrechte dat zij ten behoeve van hun procedure geld moesten storten op de rekening van het advocatenkantoor.

Van een deel van het geld kocht ze luxe goederen, zoals kleding, een boot, auto’s en een poppenhuis. Wat er met de rest van het geld is gebeurd, is onduidelijk. Ook kocht ze bij een juwelier voor meer dan een ton sieraden, zonder die te betalen. De rechtbank had eerder een gevangenisstraf opgelegd van 42 maanden. Door het aanzienlijke tijdverloop in deze zaak komt het hof tot een iets lagere straf.

 

Advertentie