Strafadvocaat Stijn Franken heeft niet gefungeerd als postbezorger tussen zijn cliënt Willem Holleeder en de buitenwereld. Dat verklaart de Amsterdamse deken Pieter van Regteren Altena. Volgens de deken heeft Franken weliswaar per abuis eenmalig een liefdesbrief bezorgd, maar is er geen sprake geweest van tuchtrechtelijk verwijtbaar handelen.

Van Regteren Altena werd in april vorig jaar geïnformeerd over het feit dat advocaat Stijn Franken post voor crimineel Willem Holleeder de gevangenis in Vught heeft binnengesmokkeld.

Volgens de deken is er geen sprake van het faciliteren van communicatie van Holleeder met de buitenwereld. Wel is eenmaal een briefje van een verliefde vrouw via Franken bij zijn cliënt beland. ‘Die brief was bij de stapel stukken beland en vervolgens per abuis meegekopieerd.’

Dat het liefdesbriefje van de vrouw bij Holleeder terechtgekomen is, was een vergissing, meent Van Regteren Altena. Volgens de deken is er vorig jaar uitvoerig over gesproken met het OM en met Franken en is de zaak afgehandeld.

Van Regteren Altena reageert op het verhaal in De Telegraaf, waarin staat dat advocaat Stijn Franken fungeerde als brug naar de buitenwereld voor zijn cliënt.

 

 

 

Advertentie