De algemene raad van de NOvA wil het behalen van verplichte opleidingspunten in de regelgeving opnemen. Dat kondigde de beroepsorganisatie donderdag aan in een bericht in een digitale brief aan de balie.

Volgens het voorstel moeten advocaten minimaal tien opleidingspunten per jaar behalen om op specifieke rechtsgebieden zaken te kunnen behandelen. Het voorstel geldt voor zowel betalende zaken als toevoegingszaken. Het gaat hierbij om acht rechtsgebieden: arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, huurrecht, jeugdrecht, personen-, familie & erfrecht, psychiatrisch patiëntenrecht, strafrecht (waaronder rechtsbijstandverlening aan slachtoffers en benadeelde partij) en vreemdelingen- en asielrecht.

Eind maart gaat het voorstel baliebreed in consultatie op de website van de NOvA. Het is het voornemen van de beroepsorganisatie om het voorstel tijdens de CvA-vergadering van juni 2017 inhoudelijk te behandelen.
Advertentie