De vacaturebank van Adzuna heeft momenteel 368 vacatures openstaan voor advocaten, met name in de omgeving van Amsterdam. De hoofdstad herbergt 49 procent van het totaal aantal juridische vacatures van de databank in Noord-Holland.

De 368 vacatures zijn goed voor bijna tien procent van de 3.989 juridische vacatures in de databank. Van het totale juridische aanbod wordt bij 65 procent van de vacatures gevraagd om juristen, juridische medewerkers of juridisch adviseurs.

Met name in Groningen en Drenthe worden veel nieuwe vacatures toegevoegd, terwijl het minste aanbod te vinden is in Utrecht. Daarbij wordt in 49 procent van de gevallen gevraagd om een HBO-diploma, terwijl bij slechts 18 procent een afgeronde WO-opleiding een vereiste is.

In de juridische sector steeg het salaris van de gemiddelde jurist naar gemiddeld €38,165. In november 2016 was dit nog €36,982. Hoeveel de stijging specifiek bij vacatures voor advocaten bedraagt, is niet bekend.

Uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt’ van Yacht bleek vorige week dat de vraag naar advocaten de laatste tijd fors is gestegen. In het vierde kwartaal van 2016 steeg de vraag met 590 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015 van 21 naar 124.

Advertentie