Er is opnieuw een klacht ingediend tegen oud-advocaat David Moszkowicz. Een voormalig cliënt van hem is een klachtzaak begonnen wegens het betalen voor jarenlange diensten. Vorig jaar bleek dat de zaak verjaard is. Dat meldt De Limburger.

De tuchtzaak is maandag door de raad van discipline van het Gerechtshof in Den Bosch behandeld, aldus de krant. De klager uit Kerkrade, May Stevens, nam Moszkowicz in de arm nadat hij in 1998 werd mishandeld tijdens een ruzie in een café in Kerkrade. Daarbij heeft hij naar eigen zeggen blijvend letsel opgelopen.

Stevens deed bij de politie aangifte wegens mishandeling, maar tot een strafzaak kwam het niet. De man zou vervolgens 72 keer een bezoek hebben gebracht aan Moszkowicz om de zaak alsnog voor de rechter te krijgen. Vorig jaar bleek echter dat de zaak verjaard is.

Volgens Stevens heeft hij voor de jarenlange diensten van Moszkowicz 12.000 euro betaald. Dat geld eist hij terug van de advocaat, die sinds begin 2015 zijn ambt niet meer mag uitoefenen. Via een uitspraak van de raad van discipline wil man uit Kerkrade zijn voormalige raadsman civielrechtelijk aanpakken.

De uitspraak van de raad van discipline is op 15 mei.

Advertentie