Het advocatenkantoor van Rabobank, Witte & Partners, mag onder deze naam blijven opereren. Wel moet het kantoor op het briefpapier ‘Rabobank Advocaten’ vermelden. Dat heeft de lokale deken van de Orde van Advocaten Midden Nederland, Tonco Roest Crollius, bepaald, zo bericht website Follow The Money.

Roest Crollius startte vorig jaar naar aanleiding van enkele klachten een onderzoek naar het gebruik van de naam Witte & Partners door de Rabo-advocaten. Dat onderzoek is inmiddels afgerond.

De lokale deken bekeek met name in hoeverre duidelijk is dat Witte & Partners gekoppeld is aan de Rabobank en hoe verwarring kan worden voorkomen. ‘We hebben het kantoor gevraagd om aanpassing te doen op het briefpapier. Onder de vermelding Witte & Partners moet in grote letters de vermelding ‘Rabobank Advocaten’ worden toegevoegd’, stelt Roest Crollius. Samen met de al bestaande email-extensie @rabobank.nl en de afsluiting dat het gaat om ‘advocaten in dienstbetrekking bij Rabobank’ meent hij dat het op die manier voldoende helder is.

Verschillende advocaten hadden bij Follow The Money geklaagd dat het gebruik van de naam Witte & Partners door advocaten van de Rabobank misleidend, verwarrend en niet-transparant is. ‘Het is intimidatie, zodat klanten denken dat de bank een advocaat op hun dak heeft gestuurd,’ zei advocaat Hester Bais vorig jaar tegen FTM.

Advertentie