De advocaten Leonard Böhmer en Aai Schaberg verlaten in de loop van dit jaar de algemene raad van de NOvA. Böhmer zegt het lidmaatschap van de AR niet meer te kunnen combineren met zijn drukke werkzaamheden als advocaat. Ook Schaberg wil zich volledig richten op zijn andere activiteiten.

De portefeuille KEI, momenteel ondergebracht bij Böhmer, wordt overgenomen door het AR-lid Ruben Alderse Baas.

De NOvA is inmiddels op zoek naar twee nieuwe leden voor de AR. De orde hoopt volgende maand een voordracht te kunnen doen aan het College van Afgevaardigden. De nieuwe leden gaan zich toeleggen op de portefeuilles kwaliteitsbevordering advocatuur, waaronder permanente educatie en beroepsopleiding, en personen- en familierecht, mede in de context van de gefinancierde rechtsbijstand.

Böhmer verlaat de AR in juni, Schaberg in september. De twee advocaten maakten sinds september 2015 deel uit van de algemene raad. Algemeen deken Bart van Tongeren betreurt het vertrek van beide heren, maar zegt hun keuze te respecteren.

 

Advertentie