Burgemeester van Amsterdam Eberhard Van der Laan kreeg donderdagavond de Dekenprijs van de Amsterdamse orde van advocaten uitgereikt vanwege zijn inzet voor de advocatuur. Dat meldt AT5.

Van der Laan werd in 2010 burgemeester van Amsterdam. Ook toen bleef hij zijn waardering voor de advocatuur en zijn liefde voor het vak uitdragen. Daarvoor was hij in 1992 medeoprichter van Kennedy Van der Laan, waar hij tot 2008 partner bleef.

Eind januari van dit jaar kwam naar buiten dat Van der Laan uitgezaaide longkanker heeft, maar daarvoor was al bekend dat hij de Dekenprijs zou krijgen. ‘Anders had ik dit gekregen als een soort zeehondje uit medelijden. Dames en heren, gelukkig is dat niet het geval,’ zei hij tijdens de uitreiking.

Eerdere winnaars van de jaarlijkse Dekenprijs zijn onder andere mr. Britta Böhler en mr. Geert-Jan Knoops. Afgelopen jaar sleepte Stibbe-advocaat Tom Barkhuysen de prijs in de wacht.

Advertentie