Martine Baay (58) wordt dinsdag beëdigd als lid van de Eerste Kamer. De oud-advocate vertegenwoordigt de partij 50Plus. 

De Huizense Baay was advocaat van 1990 tot 2001 en werkte onder andere bij Van Amstel Advocaten te Amsterdam. Daarna bracht ze enkele jaren door in Spanje. Ze was van oktober 2013 tot september 2014 lid van de Tweede Kamer en vervulde van juni 2014 tot september 2014 de rol van fractievoorzitter van 50Plus, om daarna het stokje over te dragen aan Henk Krol.

Naast Baay, die partijgenoot Martin van Rooijen opvolgt, worden morgen vier andere senatoren geïnstalleerd. De vertrekkende senatoren nemen allen plaats in de Tweede Kamer. Het over en weer zitting nemen in een andere Kamer van het Nederlandse parlement komt geregeld voor. In de geschiedenis van de Staten-Generaal zijn 135 politici lid geweest van beide Kamers.

Advertentie