Voor het eerst in honderddertig jaar is er een zwarte vrouw verkozen tot ‘president’ van het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift in de rechtsgeleerdheid Harvard Law Review. Dat meldt The New York Times.

De Nigeriaanse ImeIme Umane (24) is door de 92 student redacteuren verkozen tot ‘president’ van het wetenschappelijke tijdschrift dat wordt uitgegeven door een onafhankelijke studentenvereniging van de Harvard Law School.

Barack Obama ging haar voor. Zevenentwintig jaar geleden werd hij als eerste zwarte man verkozen. Eenenveertig jaar geleden verwierf de eerste vrouw, Susan Estrich, deze positie. Daarna hebben afwisselend vrouwen, Latijns-Amerikanen, Aziatische Amerikanen, openlijke gays en zwarten deze ere functie vervuld.

De Harvard Law Review geeft studenten de gelegenheid hun juridische schrijfvaardigheid te ontwikkelen en geeft ze een platform om hun juridische standpunten op papier te zetten. Het tijdschrift is het meest geciteerde van zijn soort. Het presidentschap wordt beschouwd als de hoogste positie binnen de zeer competitieve Amerikaanse Rechtenfaculteit. De helft van de huidige rechters van het Supreme Court heeft gewerkt voor de Harvard Law Review, maar geen van hen als president.
Advertentie