In Mumbai, India is deze week een school geopend die meisjes, afkomstig uit prostitutie, voorbereidt op een rechtenopleiding. De school is een initiatief van een Nederlands reclamebureau in samenwerking met Free a Girl Movement.

De eerste klas van de School for Justice begint binnenkort en telt negentien meisjes, vanaf achttien jaar. Het traject op de school duurt maximaal twee jaar en bestaat uit training, bijles en mentoring. De meisjes worden er voorbereid op een universitaire rechtenstudie van vijf jaar. Gedurende het programma bij de School for Justice wonen de meisjes onder beveiliging in een gezamenlijk studentenhuis.

Free a Girl Movement wil het programma de komende jaren verder uit te breiden. ‘Wij willen hiermee de straffeloosheid van de daders aanpakken en tegelijkertijd de problematiek van kinderprostitutie onder de aandacht brengen,’ aldus de Nederlandse Evelien Hölsken, directeur van Free a Girl.

Dat is nodig, want India heeft de meeste minderjarige meisjes in de gedwongen prostitutie ter wereld, naar schatting 1,2 miljoen. De klanten, mensensmokkelaars, pooiers en bordeeleigenaren worden echter bijna nooit vervolgd. In 2015 zijn er in slechts 55 rechtszaken veroordelingen uitgesproken.

Advertentie