De Lawyers for Lawyers Award is dit jaar voor de Thaise mensenrechtenadvocaat Sirikan Charoensiri. De prijs wordt op 19 mei uitgereikt tijdens het L4L-seminar ‘The Voice of Rights’ over advocaten en de vrijheid van meningsuiting.

De jury roemt Charoensiri (1986) om haar ‘onwrikbare moed en inzet’ en omdat ze het Westen wijst op de mensenrechtensituatie in Thailand. Ze is de eerste vrouw die de Lawyers for Lawyers Award ontvangt. Charoensiki is mede-oprichter van Thai Lawyers for Human Rights (TLHR) en biedt juridische diensten op pro bono basis. Zo vertegenwoordigt ze mensenrechtenactivisten en journalisten die zijn gearresteerd na vreedzame demonstraties. Om die reden krijgt ze regelmatig te maken met intimidatie en aanklachten.

De award wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een advocaat of groep advocaten die de mensenrechten op een bijzondere manier bevorderen en bedreigd worden in hun werk.

Tijdens het seminar op 19 mei is Charoensiri een van de sprekers. Hoofdsponsor van het evenement is advocatenkantoor Allen & Overy in Amsterdam.

Advertentie