Voormalig advocaat-generaal Matthieu van S. (56) heeft maandag de Haagse rechtbank gewraakt in zijn strafzaak. Tegen hem is een gevangenisstraf van vijftien maanden geëist door het Openbaar Ministerie wegens belastingfraude en valsheid in geschrifte. Dat meldt De Telegraaf

Van S. zou de fiscus voor bijna 150.000 euro hebben benadeeld. Zijn raadsman, Bart Damen van TDH Advocaten in Maastricht, geeft als reden voor de wraking dat de rechtbank heeft geweigerd alle stukken over het overleg dat is gevoerd tussen de belastingdienst en het Openbaar Ministerie beschikbaar te stellen.

Van S. was in de ten laste gelegde fraudeperiode advocaat en bekleedde de functie van advocaat-generaal bij het Ressortsparket in Amsterdam, die fraudezaken in hoger beroep behandelt. Inmiddels is hij geen advocaat meer en is hem per 1 januari 2015 strafontslag bij het OM verleend.

Advertentie