De voortdurende golf van automatisering, aangedreven door kunstmatige intelligentie, creëert een gat tussen de huidige wetgeving en nieuwe wetten die nodig zijn voor geautomatiseerde situaties op de werkvloer. Dat komt naar voren in een recent gepubliceerd rapport van de International Bar Association. 

Het rapport richt zich op potentiële toekomstige trends van kunstmatige intelligentie en de impact die intelligente systemen waarschijnlijk zullen hebben op de arbeidsmarkt, structuren van bedrijven, werktijden, vergoedingen en het werkklimaat.

Technologische ontwikkelingen van de komende tien jaar zullen volgens het rapport meer impact hebben dan de technologische vooruitgang van de afgelopen vijftig tot zestig jaar. Het rapport noemt automatisering van de autobranche als voorbeeld. De toepasselijke regels op geautomatiseerde auto’s vragen volgens het rapport bijvoorbeeld om nieuwe wetgeving.

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie