Rechtbanktekenaar Chris Roodbeen is maandag op 87-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Dat meldt De Telegraaf. Hij maakte sinds 1981 schetsen in de rechtszaal voor het dagblad.

‘Rechtbankverslaggevers kwamen en gingen, maar Chris Roodbeen was decennia lang de constante factor,’ meldt de krant. ‘Waar leeftijdgenoten allang genoten van een welverdiend pensioen, piekerde Roodbeen er niet over om zijn potlood aan de wilgen te hangen.’

Roodbeen tekende onder andere Benno L., Volkert van der G. en Lucia de B. Vijf jaar geleden was een deel van zijn werk te zien op een expositie in het Paleis van Justitie in Den Bosch, waar rechtbankportretten van geruchtmakende rechtszaken te bezichtigen waren. Hij exposeerde zijn rechtbanktekeningen daarnaast in onder meer de Kunsthal in Rotterdam, zie daarvoor onderstaand fragment van RTL Late Night.

Advertentie