Advocaten Johan Rijlaarsdam, Frans Knüppe en Theda Boersema worden de drie nieuwe leden van de algemene raad van de Nederlandse orde van advocaten. Het College van Afgevaardigden heeft woensdag tijdens de kwartaalvergadering in Utrecht ingestemd met de voordracht van de kandidaten door de AR.

Rijlaarsdam volgt Leonard Böhmer op, die eind mei aftreedt. Knüppe komt in de plaats van Aai Schaberg die eind augustus stopt als AR-lid. De derde kandidaat, Boersema, wordt aan de AR toegevoegd als extra lid. Per saldo gaat de raad daarmee van zes naar zeven leden. De AR moet nog besluiten over de definitieve portefeuilleverdeling.

‘In onze oproep is voorrang gegeven aan de invulling van de ontstane vacatures,’ aldus de notitie ter besluitvorming van de AR. ‘Er hebben zich echter drie bijzonder gekwalificeerde kandidaten aangediend die de AR als een verrijking van het bestuur ziet. Graag wil de AR met deze kandidaten een nieuw team vormen.’

Rijlaarsdam (57) is sinds 2005 managing partner bij Houthoff Buruma in Amsterdam. Daarvoor was hij partner bij NautaDutilh. Hij is lid van de Vereniging van Bouwrecht Advocaten en bestuurslid van de International Chamber of Commerce (ICC).

Knüppe (61) is sinds 1978 verbonden aan Dirkzwager in Arnhem waar hij momenteel senior partner is op de sectie ondernemingsrecht. Knüppe is daarnaast lid van het Hof van Discipline, lid van de commissie buitenland van de NOvA en bestuurslid van het Internationaal Juridisch Instituut.

Familierechtadvocaat, mediator en echtscheidingsbemiddelaar Boersema (49) werkt sinds 2013 bij Boersema van Veen advocaten in Maassluis. Daarvoor was ze ruim tien jaar verbonden aan Dikkers Boersema advocaten. Ze is onder meer lid van de Vereniging Jeugdrechtadvocaten in Rotterdam, de Nederlandse Mediatorsvereniging en de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland. Boersema treedt op 1 mei toe tot de algemene raad.

Op de foto: Theda Boersema

Advertentie