Het Hof van Discipline heeft voor de tweede keer de schrapping van de Heerlense ex-advocaat Pascal Graus bekrachtigd, blijkt uit een uitspraak die op 8 mei is gepubliceerd. De Raad van Discipline te ‘s-Hertogenbosch schrapte Graus op 23 mei vorig jaar nogmaals van het tableau.

Volgens de raad reageerde de ex-advocaat niet op verschillende informatieverzoeken van de deken. Ook maakte hij volgens de raad te pas en te onpas gebruik van het wrakingsmiddel. Hij was daarvóór al meerdere malen tuchtrechtelijk veroordeeld, waardoor de raad een verdere uitoefening van zijn praktijk zag als een risico voor de behartiging van de belangen van huidige en toekomstige cliënten. Graus heeft zich ernstig en veelvuldig tuchtrechtelijk verwijtbaar gedragen, stelt het hof.

Volgens Graus is er sprake van een ‘complot’ tegen hem, maar dat is het hof niet gebleken. Op 11 juli 2016 bekrachtigde het Hof de eerste schrapping van Graus, waarna zijn naam enkele dagen later op de zogenoemde zwarte lijst van de NOvA belandde.

Advertentie