Pieter Hoogendam, de advocaat van Mark de J. die verdacht wordt van de moord op zakenman Koen Everink, heeft dinsdagmiddag zijn verdediging neergelegd.

Dat liet Hoogendam weten tijdens de tweede dag van de inhoudelijk behandeling in de zaak rond de dood van Everink. De advocaat nam die beslissing nadat de rechtbank zijn verzoek afwees om de zaak aan te houden voor aanvullend onderzoek. Hij vindt dat hij zijn werk niet meer goed kan uitvoeren. De zaak zal nu naar verwachting minstens een maand vertraging oplopen.

De beslissing hing al in de lucht. Maandag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat Hoogendam in een mail had laten weten de verdediging neer te leggen als de zaak niet zou worden aangehouden om aanvullend DNA-onderzoek uit te laten voeren. De advocaat wil dat er extra onderzoek wordt uitgevoerd, omdat er DNA-profiel van een derde onbekend persoon is aangetroffen op het mes waarmee Everink is doodgestoken.

Everink werd op 4 maart 2016 dood aangetroffen in zijn huis in Bilthoven. De 42-jarige zakenman bleek door messteken om het leven gebracht. Later die maand werd De J. aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag. De voormalig tenniscoach was een vriend van Everink en op de avond van de dood aanwezig in het huis van het slachtoffer.

Advertentie