Er zijn veertig zaken aangemeld voor ‘Doodsoorzaak: onbekend’, het initiatief van strafrecht advocaat Sébas Diekstra en patholoog-anatoom Frank de Goot. De bevindingen zullen de initiatiefnemers publiceren in een jaarverslag en aanbieden aan de politiek.

Te vaak worden volgens Diekstra en De Goot misdrijven over het hoofd gezien omdat wordt uitgegaan van een natuurlijke doodsoorzaak. Met het initiatief hopen de initiatiefnemers bewijzen van dwalingen te verzamelen.

Nabestaanden kunnen vanaf half april een zaak indienen op doodsoorzaakonbekend.nl. Vandaag, een maand later zijn er veertig zaken aangemeld. ‘Wij zijn druk bezig met zaken waarin serieuze aanknopingspunten zijn,’ zegt Diekstra.

Uiteindelijk komt er een jaarverslag met de bevindingen en aanbevelingen. Deze zullen de initiatiefnemers aanbieden aan de politiek.

Advertentie