De Braziliaanse orde van advocaten (OAB) heeft met een overgrote meerderheid gestemd voor een hoorzitting over een mogelijke afzettingsprocedure van president Michel Temer. Ze verdenken hem van onder andere het betalen van zwijggeld aan Eduardo Cunha, de voormalige parlementsvoorzitter die momenteel in de gevangenis zit. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

De advocaten stemden met 25 voor en een tegen het voorstel van hun orde. De orde zal het verzoek binnenkort indienen bij het parlement. ‘We gaan voor de tweede keer in korte tijd een aanvraag doen voor een afzettingsprocedure’, zei de voorzitter van de orde, Claudio Lamachia, in een verklaring op de website. De voorganger van Temer, Dilma Rousseff, werd in 2016 afgezet.

Temer zal het hooggerechtshof om een schorsing van het lopende fraudeonderzoek vragen, omdat hij van oordeel is dat de bewijslast tegen hem twijfelachtig is. Die bewijslast bestaat uit geluidsopnames over het zwijggeld, maar de president zou daarop nauwelijks te verstaan zijn.

Advertentie