Onder rechtenstudenten blijkt het Rotterdamse Loyens & Loeff (‘LoLo’) het populairste advocatenkantoor. Het kantoor is goed voor de derde plaats op de door Universum Global jaarlijks opgestelde lijst ‘Netherlands’ Most Attractive Employers of 2017: Law’. 

Het enige andere advocatenkantoor in de top 10 is het Rotterdamse AKD Advocaten & Notarissen op plaats 7. Buiten deze top worden plaats 11, 12 en 13 bezet door het Arnhemse Dirkzwager Advocaten & Notarissen, De Haan Advocaten & Notarissen te Groningen en het Amsterdamse De Brauw Blackstone Westbroek.

Rechtenstudenten werken het liefst voor de Rijksoverheid, zo blijkt uit het onderzoek. Ook zijn verschillende rechtsbijstandverzekeraars terug te vinden in de lijst, net als internationale bedrijven. Uit het onderzoek blijkt verder dat studenten veel waarde hechten aan creatief en innovatief bezig zijn, aan de balans tussen werk en privé en dat ze uit zijn op intellectueel uitdagend werk.

Aan de enquête deden 2.079 rechtenstudenten mee.

Advertentie