We spotten een interessant whitepaper met de intrigerende titel ‘Het einde van het advocatenkantoor’. Tijd om eens te bellen met de experts van kantoorinrichter Maasdam, die het online toegankelijke document samenstelde.

Dat klinkt enigszins alarmerend, wat bedoelt u met het ‘einde van het advocatenkantoor’?

“Geen vrees. Wij voorspellen niet het einde van de advocatuur, dat zal gelukkig altijd blijven bestaan. Maar er komt wel een einde aan de structuren die we tot nu toe kennen in dit ambt: uw wereld verandert! Die verandering heeft grote invloed op uw organisatie en medewerkers. Kortom: het is tijd om bewust na te denken over de inrichting van het advocatenkantoor.”

Over welke veranderingen heeft u het dan?

“We constateren een aantal trends in de markt van de advocatuur, dat de urgentie benadrukt om met een nieuwe blik naar uw kantoorinrichting te kijken. Uw markt verandert. Een voorbeeld zijn de fixed prices die in opkomst zijn en de noodzaak tot efficiënt werken vergroten. Maar ook de flexibiliteit van de werkplek en nieuwe concurrenten in de markt zorgen voor verandering. Daarnaast verandert het kantoor zoals het kantoor in alle branches aan veranderingen onderhevig is. Er zijn al veel verschuivingen te zien en dit zal continueren.”

Hoe ziet een toekomstbestendig advocatenkantoor eruit?

“Voor Maasdam vormt veelal wetenschappelijk onderzoek de basis en natuurlijk hebben onze interieurarchitecten uitgebreide kennis van materialen, licht, geluid en luchtkwaliteit. Van ontwerp tot realisatie zorgt Maasdam ervoor dat het advocatenkantoor optimaal is ingericht voor betere prestaties, tevreden medewerkers én toekomstbestendig is in de veranderende markt. Wij concluderen dat het tijd is voor de advocatuur om na te denken over het behalen van organisatiedoelen dankzij de (her)inrichting van uw kantoor. Een bewuste inrichting geeft mogelijkheden om in te spelen op kansen en bedreigingen in de advocatenbranche. Ons online whitepaper is gemaakt voor een ieder die meer wilt weten, we delen graag onze kennis over een toekomstbestendig advocatenkantoor.”

Het Whitepaper ‘Het einde van het advocatenkantoor’ van Maasdam is gratis te downloaden via www.maasdam.nl/advocatenkantoor

www.maasdam.nl

Advertentie