Letselschadeadvocaat John Beer van het Amsterdamse Beer Advocaten is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Beer kreeg de onderscheiding voor zijn inspanningen voor slachtoffers van rampen en grootschalige ongelukken.

Beer was betrokken bij de afhandeling van  onder andere de vliegramp in het Portugese Faro in december 1992, de vuurwerkramp in Enschede in mei 2000, de cafébrand in Volendam in de nieuwjaarsnacht van 2001 en de MH17-ramp in juli 2014 in Oekraïne.

De advocaat, die dit jaar ook veertig jaar in het vak zit, ontving de koninklijke onderscheiding vrijdag van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Die roemde hem om zijn ‘brede inzet, op nationaal en internationaal niveau, voor het personenschaderecht’, zo meldt Het Parool.

Eerder dit jaar ontvingen onder andere vreemdelingenrechtadvocaat Rob Hamerslag van het Amsterdamse Hamerslag & Van Haren en het Limburgse advocatenechtpaar Martin Kok en Annemiek Kok-Verheijde van Kok Advocaten te Tegelen (algemene praktijk) een koninklijke onderscheiding.

Advertentie