Bird & Bird Nederland heeft donderdag voor de vijfde keer op rij de Euromoney Europe Women in Business Law Award in ontvangst genomen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan advocatenkantoren die de toon zetten voor wat betreft ontwikkelingsmogelijkheden voor vrouwen.

Bijna de helft (43%) van de Bird & Bird partners in Nederland is vrouw. Dat is vrij uitzonderlijk bij de grotere Nederlandse advocatenkantoren, blijkt uit de jaarlijkse Stand van de Advocatuur. De mogelijkheden voor vrouwen om partner te worden was mede de aanleiding voor de jury om de prijs Best in Country uit te reiken aan Bird & Bird. Daarnaast was ook het jaarlijkse cliënt-evenement Ladies@Bird  bepalend voor het winnen van de award. Partner en IT-advocate Roelien van Neck heeft namens Bird & Bird de award in ontvangst genomen.

Marcus Huisman, managing partner van de Nederlandse vestiging: ‘Wij vinden het belangrijk voor zowel onze cliënten als voor onze kantoorgenoten dat we als kantoor diversiteit in brede zin niet alleen als beleid op papier of op onze website hebben staan, maar het ook echt uitdragen en onderdeel uitmaken van onze cultuur. Deze prijs is dan ook zeker een erkenning voor het feit dat wij jonge talenten, zowel man als vrouw, stimuleren te groeien en zich verder te ontwikkelen.’ Naast Nederland zijn ook Bird & Bird Denemarken en Frankrijk beloond met een Best in Country award.

Advertentie