De Amsterdamse advocaat Don Ceder (27) is benoemd tot lijsttrekker van de ChristenUnie tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in Amsterdam. Dat hebben de leden van de partij besloten, laat Ceder maandag op Facebook weten.

Ceder groeide op in Amsterdam-Zuidoost. Ruim twee jaar geleden richtte hij Ceder Advocatuur op en sindsdien staat hij voornamelijk minimahuishoudens bij. Ceder is verder politiek actief als duo-commissielid in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij stond als kandidaat-Kamerlid op de zevende plaats voor de Tweede Kamerverkiezingen.

‘Het aantal mensen met schulden wordt elk jaar groter,’ liet Ceder vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen in een interview met het Advocatenblad weten. ‘Die komen geregeld in een neerwaartse financiële spiraal terecht: vaak zijn ze de dupe van onrechtmatige (incasso)kosten en andere vormen van financieel misbruik. Ook zie ik dat de overheid in haar rol als schuldeiser te vaak het probleem is in plaats van de oplossing bij langdurige armoede. Ik wil een stem zijn voor grote groepen die het signaal afgeven dat ze momenteel onvoldoende worden vertegenwoordigd.’

‘Samen met een super team gaan we er alles aan doen om een of meer zetels binnen te halen, zodat we ons de komende jaren in de stad kunnen gaan inzetten voor onder andere mensen met schulden, het tegengaan van de toenemende ongelijkheid en het verbeteren van de leefbaarheid in de stad,’ aldus de advocaat op Facebook.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart.

Advertentie