Professor Nico Schrijver (1954) en professor Niels Koeman (1949) worden per 1 september 2017 lid van de Afdeling advisering van de Raad van State. De ministerraad heeft vrijdag besloten hen voor te dragen.

Schrijver is sinds 2011 Eerste Kamerlid voor de PvdA. Daarnaast is hij hoogleraar internationaal publiekrecht aan de Universiteit van Leiden en wetenschappelijk directeur van het Grotius Centre for International Legal Studies van de Universiteit van Leiden. Daarvoor was hij onder meer hoogleraar internationaal publiekrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Koeman is al sinds 1 januari 2010 werkzaam als staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Sinds 1974 was hij werkzaam als advocaat bij Stibbe te Amsterdam, waar hij in 1980 partner werd. Sinds 1984 is hij daarnaast deeltijd hoogleraar milieurecht en ruimtelijke ordeningsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Advertentie