Voormalig VVD-staatssecretaris Fred Teeven heeft zich teruggetrokken voor een benoeming bij de Raad van State. Doorslaggevend was de ophef die half mei ontstond door uitspraken die hij zou hebben gedaan tegenover De Groene Amsterdammer, meldt het AD.

Zo zei hij in het betreffende interview dat hij zich had toegelegd op bezuinigingen op de advocatuur, nadat hij minimumstraffen er niet doorheen had gekregen bij de PvdA. De VVD zou hem nu hebben geadviseerd de eer aan zichzelf te houden.

De sollicitatie van Teeven was al omstreden. Hij wordt nog geassocieerd met de bonnetjesaffaire rond Cees H., waardoor hij in maart 2015 opstapte als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

De voormalig staatssecretaris onthoudt zich van commentaar.

Lees ook:
Teeven overweegt juridische stappen
‘Teeven toont echte redenen bezuinigingen advocatuur’
‘Bij te weinig tijd wordt het niet veel, die verdediging’
Fred de Staatsraad
Advertentie