De civiele procespraktijk is een vereniging rijker: acht advocaten hebben op donderdag 6 juli de Vereniging Jonge Procesadvocaten (VJP) opgericht. Kennis delen en netwerken staan voorop.

Tot nu toe ontbrak voor jonge procesadvocaten de mogelijkheid om makkelijk met elkaar in contact te komen. ‘Er is wel de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP), maar wij merken dat de gemiddelde leeftijd van de leden van de NVvP wat hoger ligt,’ aldus Brigitta Jakic (1989), bestuurslid en advocaat bij het Amsterdamse kantoor CMS. ‘Natuurlijk zijn er ook de borrels van de Jonge Balie, maar daarbij kom je niet per se andere procesadvocaten tegen.’

Met congressen, lezingen en borrels wil de VJP daar verandering in brengen. Het eerste evenement, het Congres Getuigenverhoren, staat gepland in oktober 2017. ‘Daar zijn we momenteel nog druk mee bezig,’ aldus Jakic. ‘Het doel is om elk kwartaal een dergelijk congres te organiseren.’ De thema’s daarvan variëren van juridisch-inhoudelijke onderwerpen tot praktische vaardigheden, ethiek en gedragsrecht.

Bestuur

Naast Jakic bestaat het bestuur van de VJP uit voorzitter Kerim van Oosten (Loyens & Loeff), Max Radovic (Loyens & Loeff), Tom Reker (Linklaters), Jelmer Feenstra (AKD), Anne Spaargaren (Lexence), Jorine ten Wolde (De Brauw Blackstone Westbroek) en Sharona Heeroma (Pels Rijcken).

De vereniging hoopt vóór oktober haar eerste honderd leden te verwelkomen. Een lidmaatschap bedraagt 45 euro per jaar.

Advertentie