Een Bredase strafrechtadvocaat is dinsdagavond in Amsterdam aangehouden op verdenking van drugs- en wapenhandel. Dat meldt BN DeStem.

De 43-jarige advocaat is in het verleden al verschillende keren geschorst door de tuchtrechter. Zo trof de deken afgelopen januari op zijn adres in Dongen strafdossiers aan in open kasten terwijl hij het huis verhuurde aan een gezin. Dat leverde de advocaat een schorsing van dertien weken van de Raad van Discipline in Den Bosch op.

Ook werd hij in juli 2016 voor vier weken geschorst door het Hof van Discipline wegens een zaak rondom verzekeringsgeld. Hij verzweeg toen dat zijn cliënte tevens zijn vriendin was.

Meer aanhoudingen

De politie onderzocht dinsdagavond het kantoor van de advocaat, een bedrijfspand in Breda, een garagebox en twee woningen in Sint Willebrord. Daarbij zijn ook twee mannen van dertig en zeventig jaar aangehouden.

Lex Lensink, deken van West-Brabant en Zeeland noemt het ‘triest dat een advocaat op deze manier in het nieuws komt’. Tegen BN DeStem zei hij: ‘Het gaat dan wel om een verdenking, maar zo’n zaak tast het imago van de hele beroepsgroep aan.’ Lensink onderneemt nog geen actie: V. was toch al tot medio september geschorst. Mocht de rechtbank de verdenking zo sterk vinden dat V. tegen die tijd nog vast zit, dan kan de deken de Raad van Discipline opnieuw verzoeken om hem te schorsen, vanwege de detentie.

Advertentie