Advocatenkantoor Baker McKenzie hangt vanaf donderdag, in het kader van de Amsterdamse Gay Pride, verticale regenboogbanieren aan vier zijden van het kantoor aan de Zuidas.

Het kantoor voert al jaren een actief diversiteitsbeleid omdat het van mening is dat iedere medewerker respect verdient en gelijk moet worden behandeld. Het kantoor denkt dat diversiteit binnen teams de dienstverlening aan haar nationale- en internationale cliënten versterkt. ‘Het is onze taak als werkgever ervoor te zorgen dat iedere collega zichzelf kan zijn en daardoor op het hoogste niveau kan presteren,’ aldus COO Lieselot Oosterkamp in een persbericht.

Baker McKenzie wil met de banieren ook zichtbaar maken dat het kantoor het doel steunt waar de organisatie van de Pride Amsterdam voor staat: het verbeteren van de positie van LGBT’ers in Nederland en wereldwijd. Donderdagmiddag om 17 uur worden de banieren officieel onthuld door Oosterkamp en boardlid Kim Tan in aanwezigheid van medewerkers van Baker McKenzie. De banieren zijn gemaakt van gerecycled materiaal en hebben een totale lengte van 80 meter. Ze zijn ook vanaf de ring A10 goed te zien.

Togaboot
Op zaterdag 5 augustus vaart er voor de tweede keer een togaboot mee met de Amsterdamse Gay Pride Canal Parade. Eric Steller, een van de initiatiefnemers van de togaboot, laat weten dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Het thema van dit jaar is: niemand vogelvrij, iedereen zo vrij als een vogel.

‘Dit jaar zijn de grotere kantoren meer vertegenwoordigd aan boord,’ vertelt Steller. Denk aan De Brauw, Bird & Bird en DLApiper. Op de boot zal daarnaast een aantal personen meevaren die hun land zijn ontvlucht omdat homoseksualiteit daar strafbaar is. Zij willen met ons uitdragen dat iedereen moet kunnen zijn wie die is, waar ook ter wereld.’

Pauw
Wat aankleding betreft is de organisatie bezig met het ontwerp van een grote pauw voor op het voordek van de boot. Vorig jaar prijkte achterop het schip een ‘drag queen vrouwe justitia’. De togaboot won toen de prijs voor de mooist vormgegeven boot van de Canal Parade.

Advertentie