‘Als ik de mogelijkheid krijg, trek ik de toga weer uit het rek.’ Dat zegt Bram Moszkowicz maandag in een interview met EenVandaag. Moszkowicz werd in 2013 geschrapt van het tableau. Hij stelt te hebben geleerd van zijn fouten.

‘Ik zal niet de eerste advocaat zijn die is geschrapt en weer beëdigd,’ aldus Moszkowicz naar aanleiding van zijn plannen om een verzoek in te dienen om weer als advocaat te kunnen werken. ‘Na vijf jaar kun je zo’n verzoek doen, ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom.’

Hoogervorst Strafadvocatuur

Vanaf dinsdag gaat Moszkowicz als zzp’er juridisch advies geven onder de paraplu van advocatenkantoor Hoogervorst Strafadvocatuur, opgezet door zijn partner, de Amsterdamse advocaat Nienke Hoogervorst.

De toestemming om als adviseur aan de slag te gaan is onder bepaalde voorwaarden verleend door de deken van de Amsterdamse orde van advocaten, Pieter van Regteren Altena, zo meldt NRC. Pleiten en het ondervragen van getuigen behoren niet tot Moszkowicz’ takenpakket. Ook moet op de website van het kantoor van Hoogervorst duidelijk worden vermeld dat Moszkowicz werkt als juridisch adviseur en niet als advocaat.

Schrapping

Moszkowicz werd in april 2013 van het tableau geschrapt. Het hof van discipline oordeelde destijds dat de ex-advocaat volledig verantwoordelijk was voor de gemaakte fouten en het vertrouwen in de advocatuur ernstig heeft geschaad.

Wanneer Moszkowicz het verzoek om te mogen werken als advocaat bij de Amsterdamse orde van advocaten zal indienen, is nog niet duidelijk. ‘In ieder geval niet eerder dan volgend jaar.’

Advertentie