De verkiezingen voor de Patroon van het Jaar 2017 gaan weer van start. Stagiairs en medewerkers kunnen hun patroon vanaf vandaag nomineren. De sluitingsdatum is 1 oktober 2017.

De jury gaat onder leiding van voorzitter Christ’l Dullaert van Le Tableau gesprekken aan met een selectie van de genomineerde patroons. De uiteindelijke winnaar wordt niet bij ‘popular vote’ gekozen, maar op basis van een geanonimiseerde inhoudelijke beoordeling door de jury, aldus het persbericht over de verkiezing. De prijs wordt tijdens het Jonge Balie congres uitgereikt.

Volgens de organisatie beschikt een goede patroon over een groot aantal vaardigheden en competenties. ‘Naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk.’ De patroon dient daarnaast integer en stressbestendig te zijn en moet betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiair tonen. Ook heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiair tot een goede advocaat.

Naast Dullaert bestaat de jury uit de advocaten Frans Knüppe, Raymond Arnoldus, Werner Altenaar, Marie-Cécile Kathmann en Tjerk Sigterman en directeur bij Dialoque Monique van de Griendt. Jurylid Arnoldus van Bierens Incasso Advocaten is Patroon van het Jaar 2016, onder meer vanwege zijn ‘buitengewoon gevarieerde instrumentarium om de stagiair te begeleiden’.

De Patroon van het Jaar is een initiatief van professor van de Universiteit van Amsterdam en raadsheer bij de Hoge Raad Edgar du Perron en Dullaert. De verkiezing werd in 2008 voor het eerst georganiseerd. Dit jaar tekenen Le Tableau en Dialogue voor de organisatie.

Advertentie