De Rotterdamse strafrechtadvocaat die op 16 juli werd aangehouden wegens huiselijk geweld mag voorlopig aan het werk blijven. De Rotterdamse deken had de Raad van Discipline in Den Haag gevraagd om een directe schorsing voor onbepaalde tijd, maar de raad wees dit verzoek af.

De 45-jarige advocaat zou zijn ex-vriendin hebben mishandeld, waarna hij halverwege juli in verzekering werd gesteld. Het voorarrest werd op 4 augustus beëindigd.

De deken diende het verzoek tot schorsing in omdat hij ‘van mening was dat het een advocaat die zich in voorlopige hechtenis bevindt, voor de duur van die vrijheidsbeneming niet mag zijn toegestaan om als advocaat op te treden’. Aangezien de advocaat inmiddels weer op vrije voeten is, is er geen reden tot schorsing over te gaan, oordeelt de raad.

Advertentie