De letselschadepraktijk is een speler rijker: slachtoffers van ongelukken of medische fouten kunnen voortaan voor advies terecht bij het Amsterdamse Medisch Advies Bureau (MAB). 

Het nieuwe bureau is er enkel voor de slachtofferkant en heeft uiteenlopende medisch specialisten in huis. ‘Van psycholoog tot orthopeed en van kaakchirurg tot hartspecialist,’ aldus oprichter Stefanie du Maine, ook eigenaar en directeur van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G) te Amsterdam.

‘Elke letselschadezaak draait natuurlijk toch vooral om het medisch advies, dat is voor alle partijen het belangrijkste houvast,’ licht ze toe. ‘Met een hapklaar medisch advies kun je als slachtoffer misschien wel snel geld krijgen voor een schadevergoeding, maar als er in dat advies bijvoorbeeld niet uitdrukkelijk wordt gesteld dat er in de toekomst verergering kan optreden, en je krijgt er over vijf jaar toch weer last van, dan heb je geen poot om op te staan.’

Du Maine: ‘MAB is ontstaan uit ongenoegen over de huidige praktijk. De kwaliteit van de medische adviezen was heel wisselend en nam door fouten onnodig veel tijd in beslag. Daarmee was het slachtoffer zelf weer de pineut.’ Met haar nieuwe bedrijf hoopt ze dat probleem op te lossen.

Het MAB werkt voor de juristen van JBL&G, maar kan door slachtoffers ook rechtstreeks worden benaderd voor advies. ‘Ook andere letselschadekantoren en belangenbehartigers zullen er baat bij hebben,’ zegt Du Maine. ‘Kleine bureaus en eenpitters hebben natuurlijk geen eigen medisch adviseurs in dienst.’ Naast medische adviezen voorziet het bureau ook in het laten uitvoeren van medische expertises, belastbaarheidsonderzoeken en haalbaarheidsonderzoeken bij medische fouten.

Advertentie