Oud-politica Femke Halsema wordt voorzitter van de nieuwe visitatiecommissie die in 2018 de zorg voor de kwaliteit van de Rechtspraak zal beoordelen. Hoogleraar Boards and Governance in Education aan de Universiteit van Tilburg Edith Hooge is benoemd tot vicevoorzitter. Dat meldt de Rechtspraak.

Elke vier jaar wordt er binnen de Rechtspraak een visitatie gehouden om de zorg voor kwaliteit te evalueren. Het doel van de visitatie is het bevorderen en verbeteren van de kwaliteit van de Rechtspraak. De uitkomst van de visitatie vormt een verantwoording naar de samenleving, aldus de Rechtspraak. De visitatie gaat in januari 2018 van start en wordt begin 2019 afgerond.

De visitatiecommissie bestaat uit negen externe leden en zes interne leden. Naast Halsema en Hooge neemt onder meer Walter Hendriksen, advocaat bij Van Doorne en voormalig algemeen deken van de NOvA, plaats in de externe commissie. Projectleider is Petra de Wolf. Zij is seniorrechter bij de rechtbank Noord-Holland.

Advertentie