De Britse advocatenmarktplaats Lexoo, opgericht door de Nederlandse oud-advocaat Daniel van Binsbergen, maakt kans op de Innovative Lawyers award van de Financial Times. Het is de tweede keer dat de nominaties een Nederlands tintje hebben.

De Londonse start-up Lexoo matcht tegen een vergoeding klanten met gespecialiseerde advocaten. Het algoritme zoekt de juiste persoon -veelal voormalig advocaten van grote kantoren die solo zijn gegaan- voor de klus. Daar zet Lexoo machine learning voor in. Mede-oprichter en CEO Daniel van Binsbergen werkte bijna zes jaar voor De Brauw in London.

Van Binsbergens platform is genomineerd voor de Financial Times Innovative Lawyers Europe award in de categorie ‘uberising the legal sector’. Het FT Innovative Lawyers Europe programma is opgezet in 2006 om innovatie in de juridische wereld te herkennen en erkennen. Dit jaar onderzoekt de krant twee grote uitdagingen waar juristen voor staan: hoe de rechtsstaat te handhaven en toegang tot het recht te verbeteren en hoe samenwerking tussen advocatenkantoren, hun klanten en derden te bevorderen. RSG Consulting en Financial Times-journalisten voeren het onderzoek uit.

In 2016 werd innovatiedirector Jeroen Zweers van Kennedy Van der Laan genomineerd voor de Europese prijs. Of Van Binsbergen met zijn provisieplatform in de prijzen valt zal blijken tijdens het award event op 5 oktober a.s.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie