Theater achter gesloten deuren. De Gevangenis Monologen handelt om (ex-)gedetineerden Wesley, Arsen en Gerard binnen de gevangenis. Herman Koch, Christine Otten en Manon Uphoff schreven hun verhaal op. De cast bestaat uit Birgit Schuurman, Kenneth Herdigein, Thomas Boer en Poal Cairo.

Door Francisca Mebius

Hoeveel invloed heb je eigenlijk op wie je bent? Hoe kun je worden wie je wilt zijn? Kun je ontsnappen aan je wortels? Waarom is de een gewelddadig en de ander niet? In de Gevangenis Monologen wordt het publiek uitgedaagd genuanceerder te denken over gedetineerden, straf, schuld, agressie en gevangenissen.

De verschillende verhalen van de Gevangenis Monologen geven een inkijkje in de wereld achter slot en grendel. Ze tonen de invloed van sociale en culturele verschillen tussen gedetineerden. Een intrigerende voorstelling over mensen die noodgedwongen op een kluitje met elkaar moeten samenleven. De bijzondere locaties van de voorstellingen zijn een extraatje.

De voorstellingen zijn in oktober en november 2017 te zien in verschillende leegstaande gevangenissen in Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Haarlem. Ga voor meer informatie en tickets naar gevangenismonologen.nl.

Deze recensie is ook verschenen in het Advocatenblad van september 2017.

Advertentie