Met verschillende disciplines in 48 uur een technische oplossing voor juridische uitdagingen bouwen. Dat is het doel achter de eerste Nederlandse juridische hackathon, die op 27 en 28 september plaatsheeft in Amsterdam. Het winnende team wint 5000 euro.

Deelnemende teams kunnen hun eigen onderwerp bepalen op het snijvlak van jurist en data. Organisator Legal Intelligence noemt voorbeelden als zoekmachines die voorspellen wat de tegenpartij gebruikt of databases die de slagingskans van de inzet van een bepaalde jurist kunnen uitrekenen.

In het Clink Hostel in Amsterdam gaan de deelnemers aan de slag met verschillende datasets. Legal Intelligence stelt haar API ter beschikking, maar de deelnemers kunnen ook werken met content van juridische uitgevers en openbare documenten.

Wijzen

Om de teams meer inzicht te geven in de digitale uitdagingen van de advocatuur is er een ‘Commissie der Wijzen’ aangesteld. De commissie bestaat onder meer uit advocaat Olav Schmutzer, hoofd van legal operation bij De Brauw Magreet Poot en Jeroen Zweers, innovatiemanager bij Kennedy Van der Laan. Aan het begin van de hackathon leggen de commissieleden uit voor welke digitale uitdagingen de advocatuur staat. Ook beoordeelt de commissie tijdens de 48 uur de oplossingen die de teams opleveren.

Het winnende team neemt 5000 euro in ontvangt. De overige teams moeten het doen met de gratis snacks en drankjes die traditioneel bij hackathons in overvloed aanwezig zijn.

Nathalie Gloudemans-Voogd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie