De rechtspsychologie gaat over het gedrag van mensen en de routes van het recht. Over verdachten, getuigen en politiemensen. Maar ook over rechters en hun beslissingen.

Door Francisca Mebius

De nieuwste editie van Routes van het Recht (Boom juridisch, 2017), onder redactie van onder meer Peter van Koppen, geeft een overzicht van de stand van onze psychologische kennis die relevant is voor het rechtsbedrijf. Vanuit het perspectief van de jurist, maar ook begrijpelijk voor niet-juristen en niet-psychologen.

Naast de klassieke onderwerpen rondom bijvoorbeeld opsporing, bewijs en getuigenverhoren worden ook nieuwe thema’s als radicalisering, bewijsproblemen in asielzaken en het herkennen van valse aangiftes besproken. Een uitputtend naslagwerk, boordevol praktijkvoorbeelden.

Deze recensie is ook verschenen in het Advocatenblad van september 2017.

Advertentie