Een F16-piloot besluit een gekaapt burgertoestel neer te schieten om groter onheil te voorkomen. De militair staat terecht in een theatervoorstelling, waarbij het publiek als jury optreedt.

Door Francisca Mebius

Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op de bomvolle ArenA waar een voetbalwedstrijd aan de gang is. Twee F16’s worden de lucht in gestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de F16 piloten neemt het heft in handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo de 54.000 levens in het stadion te sparen.

In het toneelstuk Terror, met in de hoofdrol Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege en Clairy Polak, staat de F16-piloot terecht. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? Het publiek is de jury en beslist na het horen van alle feiten of de piloot schuldig of onschuldig is. Na de voorstelling gaat Clairy Polak met het publiek in gesprek over de uitkomst van de stemming. Een spannend rechtbankdrama dat al in veel landen een succes is gebleken.

Terror is vanaf 21 september tot en met 22 december te zien in verschillende theaters in Nederland. Ga voor meer informatie en tickets naar terror-devoorstelling.nl.

Advocaten krijgen 25 procent korting op de toegangsprijs via deze link.

Advertentie