Burgemeester van Amsterdam en oud-advocaat Eberhard van der Laan is donderdagavond overleden. De mede-oprichter van het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan had uitgezaaide longkanker.

Van der Laan werd in 1955 in Rijnsburg geboren en studeerde rechten in Amsterdam. In 1992 richtte hij met zeven andere advocaten Kennedy Van der Laan op, waar hij enkele jaren fulltime werkte. In 2008 riep de PvdA hem naar Den Haag voor het ministerschap. In 2010 werd hij burgemeester van Amsterdam.

Begin dit jaar maakte Van der Laan bekend dat hij ongeneeslijk ziek was. Maandag 18 september legde hij zijn taken neer en schreef een afscheidsbrief aan ‘zijn’ Amsterdammers met de boodschap ‘Zorg goed voor de stad en voor elkaar’.

Eberhard van der Laan werd 62 jaar. Hij laat een vrouw en vijf kinderen na.

Op de website van Kennedy van der Laan is onderstaand bericht geplaatst.

Advertentie