Vier genomineerden maken kans op de titel Patroon van het Jaar 2017. De jaarlijkse verkiezing wordt dit jaar georganiseerd door interimbureau Le Tableau en managementadvies en opleidingsbureau Dialogue B.V. Voor de tiende keer wordt de prijs voor beste patroon uitgereikt.

Genomineerd zijn mediarechtadvocaat Fulco Blokhuis van Boekx Advocaten (Amsterdam), fiscaal strafrechtadvocaat Anke Feenstra van Hertoghs Advocaten (Breda), strafrechtadvocaat Frank van Gaal van REX Advocaten (Wijchen) en arbeidsrechtadvocaat Nienke Klazinga van Köster Advocaten (Haarlem). Stagiaires en 1e, 2e en 3e jaars medewerkers konden hun patroons nomineren voor de prijs.

Het viertal verschijnt op 18 oktober aanstaande voor de achtkoppige jury, die wordt geleid door Christ’l Dullaert, directeur van Le Tableau. De finalisten worden geselecteerd op basis van de nominatie en een gesprek met de jury. ‘Een goede patroon beschikt over een groot aantal vaardigheden en competenties,’ meldt Le Tableau. ‘De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire.’ Ook goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en het kunnen geven van degelijke feedback behoren tot de eisen.

Winnaar

De winnaar wordt bekend gemaakt op het het Jonge Balie Congres op 2 november aanstaande door landelijk deken Bart van Tongeren. De Patroon van het Jaar-verkiezing bestaat sinds 2008 en wordt dit jaar georganiseerd door Le Tableau, een interimbureau voor advocaten en kandidaat-notarissen, en managementadvies- en opleidingsbureau Dialogue B.V. In 2016 werd de Veghelse advocaat Raymond Arnoldus van Bierens Incasso Advocaten uitgeroepen tot Patroon van het Jaar.

Advertentie