Wie verzekerd is voor beroepsaansprakelijkheid bij Nationale Nederlanden, krijgt vanaf 2019 te maken met een andere aanbieder. De verzekeraar trekt de stekker uit de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor advocaten.

‘Het is een kennisintensief product voor een nichemarkt,’ zegt een woordvoerder van Nationale Nederlanden. ‘Alles bij elkaar opgeteld is de markt voor ons te klein.’

De beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor advocaten (en notarissen en accountants) die lopen via intermediairs stoppen per 1 januari 2019. ‘Er zijn genoeg redelijke vervangers in de markt,’ zegt de woordvoerder over andere marktpartijen.

BAV

Bij Nationale Nederlanden zijn vooral kleinere kantoren verzekerd. Daarbij gaat het om ongeveer 40 procent van de markt.

In heel 2018 zullen deze kantoren nog aangesloten zijn. De verzekeraar belooft een rustige termijn om over te stappen naar een nieuwe BAV.

Advertentie