Onder het nieuwe kabinet wordt de naam van het Ministerie van Veiligheid en Justitie aangepast in Justitie en Veiligheid, meldt de Telegraaf

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie vinden dat justitie de basis vormt van de rechtsstaat en daarom vooraan zou moeten staan, aldus de krant. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie zegt het bericht niet te kunnen bevestigen.

De precieze kosten voor de veronderstelde naamswijziging zijn nog onbekend, maar het aanpassen van alle naamborden, enveloppen, briefpapier, visitekaartjes, websites en e-mailadressen gaat in ieder geval enkele miljoenen kosten.

Er zijn nog meer wijzigingen op komst. Het Ministerie van Economische Zaken gaat Economische Zaken & Klimaat heten, Infrastructuur & Milieu wordt Infrastructuur & Waterstaat en er komt een nieuw ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Advertentie