Zeven vrouwelijke juristen maken kans op de titel Legal Woman of the Year 2017. Onder hen zijn vier advocaten: Suzanne van Ketel, Janneke Mulder, Hélène Boogaard en Sandra van Heukelom-Verhage.

De afgelopen weken konden vrouwelijke topjuristen worden genomineerd. De dames moeten al minimaal zeven jaar een juridische functie bekleden. Zichzelf mogen ze niet nomineren. Een voordracht moest gepaard gaan met een motivatie. Zo kan talent, bijzondere prestaties, visie, leiderschap en zakelijke of maatschappelijke invloed een nominatie motiveren. Vier van de zeven genomineerden zijn partner bij een advocatenkantoor.

Coach

Arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel verliet onlangs Van Diepen Van der Kroef voor start-up Nineyards Law. Ketel was enkele jaren geleden ook genomineerd. Uit de vijf voordrachten spreekt niet alleen bewondering voor haar juridische kennis, maar ook voor haar inzet om vrouwelijk jong talent van andere kantoren te coachen en haar vernieuwende kijk op de advocatuur.

Mediator

Dat laatste geldt ook voor Janneke Mulder, advocaat en mediator bij Uiteen (Familierecht), zo blijkt uit de voordracht van haar stagiaire. Mulder is bovendien betrokken bij een televisieprogramma over mediation waarmee het grote publiek zicht krijgt op wat dat inhoudt. De advocaat-stagiaire roemt haar patroon voor de work-life balance op kantoor en Mulders inzet voor de Rotterdamse echtscheidings-APK.

Pro bono

DLA Piper-partner Hélène Boogaard heeft de sectie veranderd naar een internationale praktijk met een focus op arbeidsrechtelijke kwesties bij grensoverschrijdende fusies en overnames. Boogaard is daarnaast de drijvende kracht achter een aantal grote pro bono projecten van DLA Piper.

Blockchain

Bestuursrechtadvocaat Sandra van Heukelom-Verhage (partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn) nam in de werkgroep Smart Contracts van de Dutch Blockchain Coalition het voortouw voor international onderzoek naar de juridische status van smart contracts. Dit rapport wordt later dit jaar gepubliceerd. Van Heukelom adviseerde ook pro bono het Zorginstituut Nederland, die als eerste overheidsonderdeel in Nederland een functionerende blockchain gebouwd heeft.

Legal Woman 2017

Tussen 1 en 24 november kan iedereen een stem uitbrengen op de genomineerden. De drie vrouwen met het hoogste aantal stemmen mogen op 8 december een pitch houden voor de jury. Hanneke Dorsman, head legal ABN AMRO, Dirk-Jan Smits, managing partner Freshfields en de winnares van 2016, Tessa van den Ende van Nysingh bepalen als jury wie zij verkiezen tot Legal Woman 2017.

Upcoming Talent

Ook naar de prijs Legal Woman, Upcoming Talent dingen meerdere advocaten mee. Van deze zeven genomineerden zijn zes advocaat: Pauline Ernste (NautaDutilh), Marlies Loenen (Sjöcrona Van Stigt Advocaten), Anniek van Diggele (KienhuisHoving), Liselotte Cortenraad (Hogan Lovells), Hanneke van Manen (De Brauw) en Rut Molenaar-Wingens van Stibbe.

Advertentie