Fiscaal strafrechtadvocaat Anke Feenstra van het Bredase Hertoghs Advocaten is donderdag verkozen tot Patroon van het Jaar. De achtkoppige jury roemt Feenstra om haar heldere structuur gedurende de stage en haar kennis van de beroepsopleiding.

Feenstra (38) werd door twee van haar stagiairs genomineerd. ‘Anke is een boegbeeld en rolmodel voor haar stagiairs,’ aldus de jury.

De drie andere genomineerden kregen ook een titel toebedeeld. Mediarechtadvocaat Fulco Blokhuis van Boekx Advocaten in Amsterdam is uitgeroepen tot de meest veelbelovende patroon. ‘Fulco vervult zijn nieuwe taak vol verve,’ zo staat in het juryrapport. Frank van Gaal, strafrechtadvocaat bij REX Advocaten in Wijchen wordt gezien als de meest betrokken begeleider (‘Vertrouwen is een sleutelwoord van Frank’) en Nienke Klazinga als het meest enthousiast. De arbeidsrechtadvocaat van Köster Advocaten in Haarlem ‘is al verschillende malen patroon geweest, maar is haar energie onderweg beslist niet verloren’.

Eeuwige roem

Algemeen deken Bart van Tongeren overhandigde Feenstra tijdens het Jonge Balie Congres een certificaat.

De Patroon van het Jaar-verkiezing bestaat sinds 2008 en wordt georganiseerd door Le Tableau, een interimbureau voor advocaten en opleidingsbureau Dialogue B.V. De jury stond onder leiding van Christ’l Dullaert, directeur van Le Tableau.

Advertentie