Het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy van der Laan heeft een website gelanceerd waarmee bedrijven hun beleid kunnen aanpassen op de nieuwe privacywetgeving. Deze geldt vanaf mei 2018 voor de gehele Europese Unie.

Bedrijven die in mei niet aan de vernieuwde privacywetgeving voldoen, bekend onder de noemer Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), kunnen een hoge boete op de deurmat verwachten. Met de site gdpr.kvdl.nl biedt Kennedy van der Laan een stappenplan om dat te voorkomen en tijdig aan de regels te voldoen.

‘We zien in de markt dat er behoefte is aan een dergelijke aanpak,’ zegt Nicole Wolters Ruckert, associate partner en privacy expert bij Kennedy Van der Laan. ‘De nieuwe privacywetgeving is vaak nog een “pink elephant” in de bestuurskamers van bedrijven. Wij zien dat als het proces overzichtelijk in kaart is, de route naar het voldoen aan de regels niet complex hoeft te zijn.’

Over de GDPR is overigens het nodige te doen. De wet is nog verre van perfect, maar toch moeten bedrijven zich ernaar schikken.

Advertentie