Na de betaversie vanaf april 2017 is juridisch platform RocketLawyer dinsdag officieel van start gegaan in Nederland. Vanaf 21 november is ook de ‘Vraag een advocaat’-dienst live.

Op rocketlawyer.com/nl kunnen bedrijven en particulieren zelf juridische documenten opstellen, digitaal ondertekenen en juridische informatie vinden. ‘In april kondigden we de trialversie van RocketLawyer Nederland aan,’ vertelt Marijn Ides van RocketLawyer. ‘Vanaf toen was een beperkt aantal juridische documenten op de site te downloaden. Die documenten hebben we uitgebreid en verbeterd. Nu zijn ze meer dan goed genoeg om het volledige RocketLawyer model ook hier te lanceren.’

RocketLawyer advocaten

RocketLawyer stelt klanten daarnaast in staat vragen te stellen aan advocaten. Verschillende advocatenkantoren, een ‘mengelmoes van grote en kleine kantoren’, zijn al verbonden aan RocketLawyer. Aantallen wil Ides niet noemen, maar het Rotterdamse E-legal incasso advocaten is een van de RocketLawyer-kantoren. ‘We kunnen iedereen nu met iedere juridische vraag doorverwijzen naar de juiste specialist met de “Vraag een advocaatdienst”,’ zegt Ides. Voor gebruikers met een premium lidmaatschap van 39,90 euro is dit advies kosteloos. Er is nog ruimte voor advocaten om zich aan te sluiten, laat Ides weten.

Klanten

Wereldwijd heeft RocketLawyer ongeveer 15 miljoen geregistreerde gebruikers. Volgens het bedrijf raadpleegden sinds de soft launch 150.000 gebruikers de Nederlandse site. Hoeveel daarvan ook klant werden noemt Ides ‘concurrentiegevoelige informatie’. ‘Maar ik kan wel zeggen dat een substantieel aantal daarvan zelf aan de slag is gegaan met de documenten op de site. We hebben al tienduizenden documenten zo geleverd.’ Leden van RocketLawyer krijgen gratis toegang tot ongeveer honderd documenten. Een op maat gemaakt stuk kost 19,90 euro.

Marketing

Radio- en televisiereclame voor het bedrijf zal de komende tijd nog niet te horen zijn, zegt Ides. ‘We zijn een internetbedrijf. Daar ligt onze kracht. De afgelopen maanden hebben we op de achtergrond al wat geadverteerd met Adwords. Dat gaan we de komende tijd prominenter doen. Ook gaan we banners inzetten.’

Nathalie Gloudemans-Voogd

Een interview met RocketLawyer oprichter Charley Moore verscheen in Advocatenblad 2016-7.

Advertentie