Met Hacktische Tijden (2017, Jessecartoons) is stripserie De Rechter van Jesse van Muylwijck toe aan een twintigste editie. Nog steeds weten de olijke man met de witte snor en zijn collega’s de spijker op de kop te tikken.

Door Sylvia Kuijsten

Het zijn hectische en snelle tijden. Ook in de rechtspraak. Technische ontwikkelingen en steeds meer digitale mogelijkheden gaan gepaard met veranderingen van communicatie, beeldvorming en bewijsmiddelen. Het digitaal procederen is al een tijdje van start, twitterende rechters zijn geen unicum meer en dossiers bestaan naast papier ook uit allerlei digitale gegevensdragers.

Dat levert genoeg inspiratie op voor Van Muylwijck, die de draak steekt met hackers, wildvreemde rechters en de actualiteiten. Hacktische Tijden is vlot, humoristisch en op het scherp van de snede, zoals we van De Rechter gewend zijn.

Advertentie