Na Judas brengt Astrid Holleeder een tweede boek op de markt: in Dagboek van een getuige (2017, Lebowski Publishers) geeft ze een inkijk in het leven van een (beschermde) getuige.

Holleeder beschrijft in het boek hoe haar leven verandert als ze gedwongen moet onderduiken in aanloop naar het proces van broer Willem. Het verhaal legt de gebreken van de beschermings­maatregelen van justitie bloot en toont een glimp van een leven waarbij ze altijd over de schouder moet kijken. Niet de angst voor zichzelf, maar het welzijn van haar naasten houdt Holleeder het meeste bezig.

Meeslepend geschreven, hoewel de opbouw van de hoofdstukken niet altijd logisch is; flashbacks worden iets te vaak afgewisseld met het heden en verhalen over de Nederlandse onderwereld. Daarmee gaat het boek wat van de hak op de tak, maar desondanks is het een verhaal waar u doorheen zult vliegen.

Advertentie